Jump to content

Milyen a sztárok karácsonya?

2016. 12. 10. 17:00

Karácsony közeledtével sokunk érzi magát még kicsavartabbnak, mint azelőtt. Nyakunkon az ajándékok beszerzése, a készülődés, a családlátogatás. Mindez ráadásul igencsak megterheli a pénztárcánkat. Eszünkbe juthat, hogy milyen jó lehet a sztároknak, mert nem kell ilyen gondokkal küzdeniük. Tényleg így van?

A sztár is ember, ugyanúgy igénye van arra, hogy megünnepelje a karácsonyt szeretteivel. A bevétele azonban sokszorosa a miénknek, így általában a lehetőségeik is sokkal inkább kinyílnak számukra. Ha pénzben bővelkednek az emberek, általában jellemző, hogy a kiadás is jóval nagyobb. A hírességek meg is adják a módját mindenféle ünneplésnek, ez alól a karácsony sem maradhat ki. Az épp veszekedésben és válófélben lévő Angelina Jolie és Brad Pitt a sztárok igazi álompárja volt. Nemcsak a külsőségek miatt, hanem saját és örökbefogadott gyerekek seregét nevelték közösen, emellett karácsonykor különösen odafigyeltek arra, hogy nehéz sorsú embereken segítsenek. Adományokat gyűjtöttek össze és még arra is ügyeltek, hogy lehetőség szerint saját maguk juttassák el azoknak, akiknek nagy szüksége van minden segítségre. A pár eljegyzése is karácsonykor történt. Volt, hogy Jamie Oliver sztárszakács ételeit fogyasztották karácsonyi menüként, mert a színész rajongott érte.

Mások egyáltalán nem szeretik a felhajtást. A karácsony pedig különösen az az ünnep Catherine Zeta Jones és Michael Dougles számára, amely nem a csillogást képviseli, hanem sokkal inkább a pihenést, együttlétet jelenti. Ebben az időszakban szívesen kerekedik fel az egész család, és a hideg elől gyakran a Bermudákat választják úti célul. Ha nem utaznak sehová, akkor sem a csillogás a lényeg. Otthonukban, hétköznapi család módjára igyekeznek karácsonyozni.

Mariah Carrey minden karácsonykor hallható. Szinte biztos, hogy az All I Want for Christmas dala felcsendül az ünnep közeledtével. Amióta ez a dal és az ehhez tartozó klip elkészült, az énekesnő szívesen síel. Ám nemcsak a havas sportot kedveli, hanem szívesen ajándékoz apró ünnepi tárgyakat szeretteinek. Az ünnep egészen más hangulatot és értelmet nyer, ha az embernek gyermeke születik, és Mariah Carrey karácsonyai sokkal mozgalmasabbak azóta, amióta gyermekei vannak.

Gazdagság és hírnév ide, vagy oda, nem minden sztár rajong a karácsonyozásért. Olyannyira, hogy Lady Gaga például nem is ünnepli. Az énekesnő már jó ideje lemondott a karácsonyi mizériáról, se ajándék, se ünnepi díszítés. Sokkal inkább a szeretetre koncentrál családjával, mintsem a felhajtásra.

Hugh Grant is inkább elmenekül a karácsony elől valamilyen egzotikus szigetre, ezt ráadásul édesapjával karöltve teszik ezt.

A karácsony azért mégis a szeretetre és meghittségre alapozó ünnep, amely kiváló lehet, ha azt megtervezett, rugalmas módon intézzük, és még csak anyagi gazdagságra sincs szükségünk.

(Forrás: marmalade.hu | brockpress.com, mirror.co.uk/képek)