Jump to content

Égjen a zsír, csökkenjen a zsírpárna és a narancsbőr!

2017. 04. 14. 19:00

Ha még bikinis szezonba nem is léptünk, de a jó idő már kedvet hozhat a lengébb darabok viseléséhez. Vagyis itt az ideje lábakat villantani. Mi van akkor, ha nem merjük ezt tenni, mert nem vagyunk elégedettek az alakunkkal?

Több hölgytársunk már tudatosan elkezdett edzeni, odafigyelve étkezni. Van, aki a karácsonyi dőzsölés után, újévi fogadalom keretén belül belekezdett valamilyen mozgásformába, kiiktatott étkezéséből olyan élelmiszereket, amelyek csak ragasztják a testünkre a plusz kilókat. Van, aki még csak most, a tavasz beköszöntével döbben rá, hogy bizony alig van már arra idő, hogy formába hozzuk testünket a bikinis időszakra. Nemcsak a hurkák megjelenése jelent gondot viselőinek, hanem az ezzel párhuzamosan megjelenő narancsbőr is. Nem kívánt úszógumi, és gödröcskés bőr a nők mumusa. Sokan küzdünk ezekkel a kényelmes életmódunknak, és az étrendünknek köszönhető kellemetlenségekkel. Minden tavasszal egyértelműen szembesülünk azzal, hogy honnan kellene lefaragni és honnan kellene eltüntetni a narancsbőrt. Ez az időszak az, amikor kezdünk kétségbeesni, és elkezdünk azon morfondírozni, hogy a mozgáson és a megfelelő étkezésen túl mivel tudnánk hatékonnyá tenni azt, hogy karcsúbbak legyünk és a gödröcskék is eltűnjenek.

Elhagyunk étrendünkből péksüteményeket, a fehérkenyeret is lecseréljük teljes kiőrlésű termékekre, amivel már sokat teszünk. A teljes kiőrlésű gabonák a vitaminokon túl ásványi anyagokat, rostokat tartalmaznak, csökkentik az éhségérzetet is. A növényi magvak ugyancsak ilyen hatással vannak a testünkre.

A zsírégetést fokozni lehet, ha étkezéseinkbe beiktatjuk a bogyós gyümölcsök áldásos hatását. Nemcsak feltöltik a szervezet vitaminkészletét, de felgyorsítják az anyagcserét és az emésztést. Kalóriatartalmuk kicsi, azonban magas a víz- és tápanyagtartalmuk. Ugyanez vonatkozik a citrusfélékre is. A színes és a hüvelyes zöldségek fogyasztása az egészséges táplálkozás és a fogyás elengedhetetlen alapanyagai. A tengeri halak és a sovány húsok a szervezet fehérjeigényeit elégítik ki.

Ha erre odafigyelve még zsírégető mozgást is bevezetünk mindennapjainkba, akkor is idő és kitartás szükséges ahhoz, hogy az eredmény mérhető és látható legyen. Ha célzott, tartós fogyást akarunk és minél gyorsabban ­– márpedig azt akarunk!!! –, akkor megoldást nyújthatnak az ultrahangos zsírbontó eszközök használata. Az ilyen gépek akar otthon is használhatók. Először a zsírréteget robbantja szét, az így leváló zsírsejteket az ultrahang rezgésbe hozza és egymásnak ütköznek, így még ez is tovább csökkenti a zsírsejtek méretét. Ezt teszi az ultrahang, a rádiófrekvencia segítségével pedig fokozódik a vér oxigénellátása. Nemcsak fogyunk, de a méreganyag is ürül a szervezetünkből. Otthoni zsírégetésre is használhatunk ultrahangos készüléket, természetesen nem olcsó mulatságról van szó. Szintén meg kell fizetni az árán, ha ilyen kezelésekre járunk kozmetikába. Viszont a végeredmény tartósnak mondható.

(Forrás: marmalade.hu | healthresource4u.com, skinnyms.com, ultraslimclinics.com/képek)