Jump to content

Gyorsan zsírosodik a hajad? Tegyél ellene!

2017. 05. 11. 17:00

A melegebb időszak nem csak a szervezetre, de a hajhagymáinkra is kihat. A tartós melegben a fejbőr megizzad, ami fokozza a faggyúmirigyek működését, emiatt a haj is gyorsabban zsírosodik. Lehet ellene tenni, méghozzá egyszerűen!

Az ápolt megjelenés, és a mindennapi higiénia körébe ugyan úgy beletartozik a rendszeresen megmosott haj, mint a tiszta kezek és körmök. Igazán visszataszító tud lenni, ha valaki nem mossa meg, még annak ellenére sem, hogy összetapadt csimbókokba áll a haja. A hajzsírosság problematikájára azonban van megoldás, méghozzá a csalántea személyében.

A csalánteával történő öblítés csökkenti a zsírosodási hajlamot, és ápolja a hajat, illetve a fejbőrt. A csalánteás öblítést a hajmosás végeztével kell alkalmazni, mert csak akkor érhető el vele a kellő hatás.

 A másik remek módszer, amely garantáltan visszadja hajad fényességét és ragyogását, valamint zsírtól mentes selymes tapintását, az a mentaleveles öblítés. Ehhez nincs is másra szükség mint néhány levél friss mentára, és 2 liter forróvízre.

A mentalevelet tegyük egy tálba,majd öntsük le annyi forró vízzel,hogy ellepje az összeset.  Hagyjuk állni 2-3 órán keresztül, majd miután kihűlt, mossuk meg vele a hajunkat. A mentás hajmosás, akár minden hajmosásnál alkalmazható ugyanis nyugtató hatással van fejbőrünkre, frissít és segít megszüntetni a nem kívánatos viszketést és korpásodást.

Érdemes a lemosás előtt egy pár percig a fejbőrön állni hagyni. Az eredmény, fénylő – de nem a zsírtól -, kellemes tapintású haj.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)