Jump to content

Nem kell egyhangúnak és unalmasnak lennie a fejünknek. Íme, néhány színes hajtrend

2017. 10. 13. 17:00

Minden évnek, sőt, akár minden évszaknak megvan a maga divatja. Lehet szó öltözködésről, körömről vagy frizuráról, sok követőre találnak az új színek, minták, trendek. Az ombre stílust sokan ismerik, de ma már más a trendi.

Ahogy az öltözködés nagymesterei mindig azon töprengenek, hogy milyen újdonsággal kellene a világot meglepni és a kifutón megmutatni, úgy a fodrászok is kedvükre alkotnak. Így került 2015-ben köztudatba az ombre hajfestési mód. A francia szó jelentése árnyék, és ennek megfelelően azt jelenti a hajra nézve, hogy a hajvég felé a szín fokozatosan világosodik. A végeredmény, hogy a hajtő és a hajvég egészen más színű lesz. Tehát olyan hatású lesz a frizura, mintha az előző hajszín lenőtt volna, mindez azonban igényes kiadásban. Sokakat bolondított meg ez a trend, és a mai napig sokan kérik, de van az ombre egy másik változata, a sombre. A színek átmenete ez esetben sokkal lágyabb és természetesebb. Ez is a lenőtt haj hatást kelti, de azt sokkal finomabb módon.

Az ombre és a sombre sokak kedvence volt, sokan kérték fodrászuktól az erősebb vagy lágyabb árnyalatváltású hajfestést, de mint minden, ez a divat is leáldozóban van. Helyette már lehet kérni a balayage stílust. Ugyancsak francia fodrászok keze alól került ki az új stílus, amely szó szerint sepregetést jelent. A mozdulatokra utaló jelző azt jelenti, hogy a fodrász semmilyen fóliát nem használ a hajfestéshez, hanem az ujjaival festi be a hajat méghozzá sepregető mozdulatokkal. A szakember ecsettel felkeni a hajra a festéket és a kezével igazítja el a festéket a hajszálakon, így tudja szabályozni, hogy hová kell még festék. Ennek a módszernek az az előnye, hogy az ilyen festés végeredménye a sokkal természetesebb hajszín. A balayage hajfestés esetében a sötét és a világos hajtincsek fokozatosan váltják egymást, de úgy, hogy a haj sokféle árnyalata feldobja a frizurát. A sztárok közül sokan élnek ezzel az új stílussal, mert a lágy színátmenetek miatt sokkal természetesebb hatást kelt a frizurájuk.

Ha ez még nem lenne elég, a stílusok keveredhetnek, így az ombre és a balayage egy mutációja a flamboyage. Ebben az esetben az új szín csak a középtájon tűnik fel, és mint a balayage-nél is, itt is csak a kezét használja a fodrász a festék felviteléhez.

Aki a természetesség híve, de egyben különleges hajszínt is szeretne, gondolkodhat a lived-in-color stílusban, amely ugyancsak az ombre és a balayage kombinációja. Ez esetben azonban sokkal inkább azt a hatást kelti, mintha a hajat a nap szívta volna ki, nem pedig lenőtt.

A babylights hajfestéssel a gyermekkori hajszín természetességét lehet visszanyerni. Itt-ott kicsit világosabb, máshol kicsit sötétebb, ahogy a természet egykor megadta.

Aki merészebb és be meri vállalni az elég természetellenes hajszínt, mégis kaphat olyan különleges és jó hatású frizurát a szivárvány pasztel hajfestéssel, amely összességében nagyszerűen hat, ha megfelelő kezek közé kerül az ember feje. Ezért nem kell meglepődni, ha akár kék, zöld, rózsaszín hajszíneket látunk.

(Forrás: marmalade.hu | pinterest.com, kobieceporady.pl, modernsalon.com/képek)