Jump to content

Ha nehezen viseled a hajadat a fejeden, tenni kell valamit

2018. 02. 21. 17:00

A hajunk fejünk éke, amelyre mások szeme biztosan rászegeződik. Ha jó a frizuránk azért, ha pedig nem, akkor azért. Azok, akiknek gyorsan zsírosodik a hajuk, az ápoltság hatását úgy érhetik el, hogy sűrűbben mossák a hajukat. Esetleg van más megoldás is.

A jó közérzetünkhöz hozzátartozik a megfelelő megjelenés, amely nemcsak az öltözködésben nyilvánulhat meg, hanem az összhatásban, amelyet képviselünk. Hiába viselünk olyan ruhát, amelyben jól érezzük magunkat és jól is áll, ha nyomaszt a tudat, hogy a hajunk zsíros. Mivel azonban előző nap mostunk hajat, és a mindennapos hajmosást szeretnénk elkerülni, sokszor választjuk azt a megoldást, hogy zsírosabb hajjal indulunk neki a napnak. A fokozott zsírosodást vagy a sűrű hajmosással tudjuk megfékezni, vagy pedig bevetünk némi ügyeskedést. Hosszútávon biztosan nem a legjobb megoldás, ha minden nap hajat mosunk. Főleg nem a hideg reggeleken tesszük ezt. Nemcsak a fejbőr fázhat meg, de ha állandóan hajszárítóval dolgozunk, ártunk a fejbőrnek és a hajszálaknak is. Az lenne a legjobb, ha heti két alkalomra tudnánk lecsökkenteni hajmosást. Az is előfordulhat, hogy egyszerűen már idő nincs a hajunkkal babrálni reggel, és bár időszerű lett volna a zsírtalanítás, arra mégsem került sor.

Ha túl sűrűnek ítéled a hajmosást, minél kevesebbre akarod lecsökkenteni, de azt sem szeretnéd, hogy a hajad ápolatlannak tűnjön, akkor vess be néhány praktikát. Ráadásul ezeket ötvözheted is, hogy még jobban érezd magad. Az egyik lépés, amellyel egy nap időhúzást nyerhetsz, hogy papírtörlőt használsz zsíros hajadra. Fogd a zsíros tincseket és töröld át a törlővel, amely valamennyi zsírt fel fog szívni a hajszálakról. Persze ez nem az a megoldás, amely maradéktalan elégedettséget fog okozni, de a kényelmetlenséget, amit a zsíros haj okozhat, talán némileg csökkentheti. Fogd a hajszárítót, és mintha vizes lenne a hajad, fújd rá a meleg levegőt. A hajtőnél erre különösen szükség van. A meleg levegő feloldja a zsírt. Ezután megint áttörölheted a hajad papírtörlővel és akár újból adhatsz a hajadnak a meleg levegőből. Végül formázd úgy, ahogy szeretnéd.

Ha növelni szeretnél komfortérzeteden, és gyorsan zsírosodó hajad van, akkor otthonodban lennie kell száraz samponnak. Miután áttörölted papírtörlővel a hajadat, fújj a szárazsamponból a hajtövekre. Masszírozd bele a tincsekbe, majd fésüld át. Ugyanúgy használhatod a hajszárítót is. Ezt a módszert ne használd túl gyakran, mert kiszárítja a hajszálakat és csúnya lesz az eredmény. Ha nincs szárazsamponod, mert épp kifogytál belőle, vagy azt sem tudod mi fán terem, akkor annak hatását kiválthatod a hintőporral is. Annyi csak a dolgod, hogy a tenyeredbe szórsz a hintőporból, amit a hajtövekbe masszírozol. A hintőpor felfrissíti és különválasztja a zsíros és összetapadt hajszálakat, ezzel kissé felfrissítheted frizurádat.

Ha megtetted a zsíros haj elleni mentőötlet lépéseit, akkor még tovább növelheted önbizalmadat egy jól elkészített frizurával. Könnyebb a dolga annak, akinek hosszú a haja. Esetükben könnyebb elrejteni, hogy mennyire zsíros a haj. A hajtő zsírtalanítását esetükben is érdemes elvégezni, majd egy copf, egy fonat, egy konty eltünteti a zsíros hajat. A rövidebb hajúak copfban nem gondolkodhatnak, de egy kendő esetükben is jó szolgálatot tehet. Egyrészt egészen más megjelenést ad, öltöztet és szelíden eltakar. Pontosan azt, amit rejteni szeretnénk a világ elől.

(Forrás: marmalade.hu | urbanwired.com, giphy.com, thesmokedetector.net /képek)