Jump to content

Idősebbként a fiatal oldalán

2016. 11. 02. 17:00

Korábban, de talán még napjainkban is jobban érezzük magukat a nők, ha a párjuk az idősebb. A kor, a magasság, a testalkat is hozzájárul ahhoz, hogy kedvesünk mellett nőnek, olykor gyenge nőnek érezhessük magunkat.

Ahogy az embereket nézzük, egy nagyobb forgatagban feltűnhetnek számodra furcsa párok. Egy idősebb férfi oldalán szemmel láthatóan is jóval fiatalabb nő tipeg, míg a daliás jóképű fiatalabb férfi egy láthatóan idősebb hölgy kezét fogja. Miért nem a saját korosztályukban keresnek magunknak párt a férfiak és a nők? Miért jobb egy fiatal férfinak egy idősebb nővel? Az idősebb férfiak, a kapuzárási pánik előtt vagy közben újból kereshetik azt a pezsgést, azt az életet, amit fiatalabbként megéltek, és vágynak arra. Ha megfelelő sármja, netán pénze is van, akkor biztosan talál arra jelentkezőt, aki az oldalán díszelegne. Egy fiatal, vonzó nő az idősödő férfi oldalán sokakat megbotránkoztat, míg a férfi számára státuszszimbólum. Na és arra is gondolni kell, hogy a szerelem vak és nem válogat. Idősebb korban miért nem találhatna rá a szerelem?

Rendben, az idősebb férfi meg akarja a világnak mutatni, hogy olyan vagány, kelendő, mint fiatalabb korában, de mi visz egy fiatal férfit arra, hogy nála jóval idősebb nővel járjon párban? Mostanában ez nem is olyan ritka látvány. Sok férfi dönt úgy, hogy nem a saját korosztályából választ magának kapcsolatot, hanem néhány évvel, vagy akár sokkal idősebb nőt.

Amire azonnal gondolunk válaszként, az nem mindig ilyen egyértelmű. Elsőként általában mindenki arra gondol, hogy az idősebb nő már szexuálisan jóval tapasztaltabb, mint a fiatal férfi, és ezt találja annyira vonzónak. Van benne igazság, de ez csak az egyik adalék lehet. A férfinél idősebb nő nemcsak a szexualitás területén élt már többet, de a világot is más szemszögből látja, mint a sokkal fiatalabb lányok, nők. Emiatt aztán a férfiakat is jobban megértik az idősebb nők, mint a kortársaik. A negyvenes nők férfiakhoz, kapcsolathoz, élethez való hozzáállása teljesen más, mint egy húszas éveit taposó fiatal nőé.

Amit egy negyvenes nő tud már, de egy huszon-harmincéves fiatal nem feltétlenül, az a mérlegelés. Már nem akadnak fenn mindig és minden apróságon, ezért az idősebb nővel harmonikusabb kapcsolata lehet egy fiatal férfinek. Az idősebb nők nem akarnak világot váltani, és nem akarják a férfit sem megváltoztatni és tetteik mögött nem sejtenek semmi hátsó szándékot. Éppen emiatt az idősebb nő mellett a fiatal férfi kiteljesedett és jó életet élhet. Eljár dolgozni, foglalkozik a karrierépítéssel, de a barátaira is koncentrál mindamellett pedig kapcsolatban él egy nála idősebb nővel.

Az idősebb nő túl van már néhány kapcsolaton, netán házasságon, lehet, hogy szült már gyerekeket is. Egészen más életet él, mint a hajadon, gyermektelen fiatal nő. Az idősebb nő biológiai órája már nem kalimpál a gyermekáldás miatt, és az esküvő gondolata sem izgatja úgy, mint a hajadonokat, ezért kapcsolataikban már lazábbak is.

(Forrás: marmalade.hu | mindbodysoulspirit.com, meandmrwrong.com/képek)