Jump to content

Lánykérés olimpikon módra, avagy ezüstérem után házassági ajánlat!

2016. 08. 15. 16:30

Az idei olimpia bővelkedik váratlan fordulatokban és az biztos, hogy a 2016-os műugrókra még évek múltán is emlékezi fognak, mert az ilyen eljegyzés nem mindennapi!

Az Olimpia történelmében ritkán találkozni lánykérős pillanatokkal, lévén hogy kőkemény sporteseményről van szó. A játékok fennállása óta csupán egyetlen egyszer történt meg, hogy egy versenyzőnek feltették a mindent eldöntő nagy kérdést. A szerencsés Isadora Cerullo női rögbi játékos, aki természetesen igent mondott. A kapocs? Őt is a riói játékokon kérték meg, néhány napja. 

A női szíveket meglágyító pillanatra nem kellett sokat várni Isadora Cerullo és barátnője eljegyzése után, ugyanis vasárnap az ezüstérmes kínai műugró, He Zi párja Qin Kai ereszkedett féltérdre, és húzta elő a bársonydobozt.

A nagy pillanatra az éremátadási ceremónia után került sor. A szintén olimpikon Qin Kai hirtelen feltűnt a színen, amit párja He Zi elsőre nem értett, ám amint előkerült a gyűrű, minden értelmét nyerte.

A férfi reszketve az izgalomtól egy rövid monológba kezdett, amiről később He Zi azt mondta „szinte alig emlékszem valamire, csak arra hogy megkért.” A lánykérés előkészületei azonban szemet szúrtak a leendő arának, aki azt nyilatkozta a Telegraphnak: „Qin egész délután memorizált valamit, úgyhogy megkérdeztem mit csinál. Csak annyit választolt: énekelek.”

Éneklés helyett valójában a szerelmi vallomását gyakorolta, és a nagy pillanatra készült. A szám aranyérmese Shi Tingmao az éremadást követő lánykéréssel kapcsolatban elárulta, hogy tudott Qin tervéről, és hozzátette:„Örülök nekik, hosszú ideje vannak együtt, és sok megpróbáltatással néztek szembe.”

Az olimpiai páros hat éve van együtt, és a lánykérést követően vőlegény és menyasszonyként sétátak le a pódiumról. Szerencsére még van idő az Olimpia végéig, így talán számíthatunk még romantikus pillanatokra, habár Qin lánykérése koránt sem talált annyira célba, mint Isadora Cerullo barátnőjének szerelméé.

 

Még több izgalmas cikkért keresd a  Marmalade facebook oldalát! 
Forrás: marmalade.hu | Kép: news.nationalpost.com